Friss topikok

  • krisz6: @huzatopad: szia, én tudok ilyet :) kérlek írj a krisz@syneco.hu címre szép napot: krisz (2009.01.19. 09:53) Mosódió, hol mennyiért?

Milyen mosódiót vegyek?

2009.11.17. 13:35 | huzatopad | Szólj hozzá!

Nem elég ám csak úgy "mosódiót venni"! Sok véleményt hallok arról, hogy melyik a "legjobb". Segítek áttekinteni, hogy milyen változatok léteznek.

A Sapindus Trifoliatus, ő a család kicsi tagja és kb. annyit is ér a közreműködése, mintha a 4 éves kisfiad segítene a betonkeverésben. Természetesen Trifoliatus barátunk is tartalmaz szaponint, de nem annyit, mint a nagytestvér, a Sapindus Mukorossi. Tehát mindenképpen Mukorossi a nyerő. De ha azt hiszed, hogy ezzel meg is válaszoltuk a kérdést, hát tévedsz.

A Sapindus Mukorossi is eltérő lehet az alapján, hogy India, Nepál vagy Indonézia tekinti saját szülöttének. Sőt, még ezen belül is lehet.. de ebbe már ne menjünk bele.

Az indiai általában kisebb, mint az indonéz rokon, de ismerjük a mondást: kicsi a mosódió, de sok benne a szaponin! A Sapindus Mukorossin belül, a nagy és vastaghéjú mosódió sem mindig a siker garanciája. Főleg a "jobban megéri, mert nagyobb" hangzik furán, miután súly után fizetünk. Ha a vastagabb héjút veszed, valószínűleg több hatóanyagot (szaponint) tartalmaz, de egyben nehezebben is oldódik ki belőle. Ez esetben mindig érdemes összetörni használat előtt a héjakat. Nekem és az ismerőseimnek leginkább a közepes méretű, nem törmelékes mosódió jött be. Persze ahány ház, annyi mosódió!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mosodio.blog.hu/api/trackback/id/tr371531720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása