Friss topikok

  • krisz6: @huzatopad: szia, én tudok ilyet :) kérlek írj a krisz@syneco.hu címre szép napot: krisz (2009.01.19. 09:53) Mosódió, hol mennyiért?

Márpedig a föld tányér alakú!

2010.09.10. 10:26 | huzatopad | Szólj hozzá!

Mosódióval kapcsolatban találkoztam Vele, a Szkeptikussal. Mosódió? Először is nem létezik. De ha mégis, akkor az nem az. De főleg nem működik. Próbáltad? Nem! Honnan tudod? Tudom és kész. Azt is tudjuk, a föld körül forog a nap.

Szerintem mindenki találkozott már olyannal, aki utánajárás vagy kipróbálás nélkül is "tudja" valamiről, hogy jó vagy rossz, igaz vagy hamis. A legérdekesebb az, hogy képesek órákon át vitatkozni arról, hogy lehet-e mosódióval mosni, ahelyett, hogy egy 30 perces programmal letesztelnék. 

Akkor nyugodtam meg, amikor Főszkeptikusunk felesége bekapcsolódott a vitába, és megjegyezte, már több mint egy éve mosódióval mos. Hehehe!

Címkék: szkeptikus mosódió

Milyen mosódiót vegyek?

2009.11.17. 13:35 | huzatopad | Szólj hozzá!

Nem elég ám csak úgy "mosódiót venni"! Sok véleményt hallok arról, hogy melyik a "legjobb". Segítek áttekinteni, hogy milyen változatok léteznek.

A Sapindus Trifoliatus, ő a család kicsi tagja és kb. annyit is ér a közreműködése, mintha a 4 éves kisfiad segítene a betonkeverésben. Természetesen Trifoliatus barátunk is tartalmaz szaponint, de nem annyit, mint a nagytestvér, a Sapindus Mukorossi. Tehát mindenképpen Mukorossi a nyerő. De ha azt hiszed, hogy ezzel meg is válaszoltuk a kérdést, hát tévedsz.

A Sapindus Mukorossi is eltérő lehet az alapján, hogy India, Nepál vagy Indonézia tekinti saját szülöttének. Sőt, még ezen belül is lehet.. de ebbe már ne menjünk bele.

Az indiai általában kisebb, mint az indonéz rokon, de ismerjük a mondást: kicsi a mosódió, de sok benne a szaponin! A Sapindus Mukorossin belül, a nagy és vastaghéjú mosódió sem mindig a siker garanciája. Főleg a "jobban megéri, mert nagyobb" hangzik furán, miután súly után fizetünk. Ha a vastagabb héjút veszed, valószínűleg több hatóanyagot (szaponint) tartalmaz, de egyben nehezebben is oldódik ki belőle. Ez esetben mindig érdemes összetörni használat előtt a héjakat. Nekem és az ismerőseimnek leginkább a közepes méretű, nem törmelékes mosódió jött be. Persze ahány ház, annyi mosódió!

 

 

Mosódió vásárlás- segítség az eligazodáshoz

2009.06.28. 16:40 | huzatopad | Szólj hozzá!

 

Összegyűjtöttem neked néhány oldalt, amelyek a mosódió héjjal való tisztítást népszerűsítik.  Nem csak abban segítenek eligazodni, hol jutsz hozzá a legjobb áron a mosódió héjhoz, hanem a mosódió felhasználási lehetőségeit és további organikus háztartásvezetési ismereteket tartalmaznak. Ha TE magad vezetsz oldalt a mosódióval kapcsolatban és kifelejtettelek a listáról, írj egy e-mailt nekem: mosodiorendeles@gmail.com

 

 

(Az oldalak listáját a poszt végén találod.)

 

Most álljon itt néhány praktikus tanács, hogy ne költsd a pénzed fölöslegesen és tényleg azt kapd kézhez a rendeléskor, amire számítasz. Mire figyelj a mosódió rendeléskor?

 

1. A MOSÓDIÓ KISZERELÉSE      

Általában háromféle kiszerelésben kapható mosódió - kiskereskedelmi forgalomban.

 

 

Hacsak nem célod mosódió raktárat nyitni, úgy ezek között választhatsz:

 

 

250 gramm    - (1/4 kg)    (térfogatra kb. két zsömle méretű)

500 gramm    - (0.5 kg)     (térfogatra kb. egy félkilós kenyér)

1000 gramm  -  (1 kg)       (térfogatra kb. egy kisebb vekni kenyér )

 

Óvakodj az olyan webáruházaktól, ahol nincs egyértelműen feltüntetve

- pontosan milyen súlyú az adott termék

- mennyi a házhozszállítási költség.

Ez a két dolog egyértelműen a legmeghatározóbb költség.

 

2. MOSÓDIÓ - ÁRAK

 

Ha már mosódió vásárlásra adod a fejed, biztos eltöltesz egy kis időt az ár és beszerzési források böngészésével. Amire én jutottam árkategóriákat nézve az a következő:

 

1 kg-os mosódióhéj:      4100 Ft-tól    6400 Ft-ig

1/2 kg-os mosódióhéj:  2200 Ft -tól   3700 Ft-ig

1/4 kg-os mosódióhéj:   1300 Ft-tól    1650 Ft-ig

 

3. MOSÓDIÓ HÉJ - vagy mosódió fa termés ?

 

Ha kezdő mosódiós vagy - tanulj az én káromon. Van egy "rejtett" buktató a mosódió hirdetésekben - egyes áruházak nem tüntetik fel, hogy csak mosódió HÉJAT  vagy EGÉSZ mosódiót kínálnak-e. 

 

A mosódióhéj - drágább. (Ez azonnal felhasználható, nem kell feltörni és kiszedni belőle a magot, amit amúgy sem tudsz hasznosítani. )

Az egész dió - olcsóbb. (Hiszen itt fölöslegesn veszel egy nagyobb súlyú csomagot, amelyet egyesével fel is kell törnöd és a felét - a magját - kidobhatod.)

Véleményem szerint, sokkal egyszerűbb a mosódióhéjat megvenni - a legtöbb nőnek van éppe elég gondja a diótörés nélkül is. :) 

 

 

4. MOSÓDIÓ MÉRETEK

 

A mosódió termése lehet kisebb (1 cm átmérőjű) vagy nagyobb fajta (1.5 - 2.5 cm átmérűjű) is. Az óriási fákról szüretelt mosódió termés - a közhiedelemmel ellentétben - minél kisebb, annál hatékonyabb, helyesebben az a fajta a legkoncentráltabb szaponin tartalmú.

 

 

A kisebb a "jobb", de ez nem olyan sarkallatos kérdés, mint az előzőek, mindkét fajta kiválóan megteszi.

 

 

AJÁNLOTT OLDALAK:

 

Mosódió A-tól Z-ig

Mosódió rendelés - kiegészítő termékekkel

Ökoblog - a szakértő

Mosógép fortélyok

Biotanya - wellness és organikus tippek

Mosódió rendelés

Információs oldal

 

 

 

 

 

 

Címkék: fa mandala mosódió kataboltja

Mosódió - predátor vs. Levéltetvek

2008.11.13. 12:45 | huzatopad | Szólj hozzá!

A mosódió nem csak egy jámbor, kezes jószág, hanem egy olyan biológiai fegyver, amely irdatlan rombolást tud végbevinni, mint kiderült. A levéltetvek körében. Pusztulás, halál és dögvész jár a nyomában, a tíz csapás semmi ehhez képest. A múmia átka kedves ráolvasás. stb.

Leírom a titkos receptúrát, csak itt, csak most és csak nektek, hogy ti is megkűzdhessetek a kis élősködőkkel. A biogazdaságoknak az egyik leghasznosabb támasza lehet a mosódió. 100 százalékig lebomlik és kitűnő trágya lesz belőle. Ereje teljében pedig fél kg. mosódió héj elegendő 50-100 liter permetlé előállításához.

Hozzávalók:

1/2 kg. mosódió héj

1 bazi nagy kondér  - tetszés szerinti színben, akár népi mintákkal ellátva (ez utóbbi növeli a vegyhatást - klinikai tapasztalatokkal alátámasztva)

1 barkasz az udvarba (ízlés szerint elhagyható)

 

Teendők.

1. A nagy üstbe zúdítsuk bele a mosódió héjakat

2. Öntsük rá a vizet 

3. Gyújsunk alá irdatlanul

4. Főzzük 10-20 percig

5. Hűtsük le a főzetet és permetezzünk vele örömünkre, isten szabad ege alatt dudorászva közben, hadd dögöljenek meg a kis rohadékok.

 

Levéltetvek ellen tényleg kiváló, csigák sem rajonganak érte. A Bio Kontroll nem találhat semmi kivetni valót benne, 100 %-ig természetes a mosódió permetlé.

Címkék: egészség bio predátor mosodió levéltetvek biogazdaság permetlé permetezőszer

Morfondírozom... Becsület és kereskedői becsület

2008.11.07. 18:32 | huzatopad | Szólj hozzá!

Morfondírozom... Kicsit a mosódió is benne van. Ezen felül morfondírozás ez a becsületről, a kereskedői etikáról. Egy kis intermezzó késztetett erre a fennkölt szellemi tevékenységre.

Ma a Curves tornaklub ( Magyar Fit 14 Kft, 1145 Budapest, Nagy Lajos kir. útja 206. Adószám: 13787534-2-42) - angolul:dzsim - egyik franchise intézményében jártam. Úgy mondom, hogy jártam. De nemcsak szimplán jártam, hanem kanosszát. A klubba jelentkeztem és előleget fizettem be a tagságomra 24.850 HUF-t. Ez az összeg egyszerűen az éves tagság és ezen felül kell havonta fizetni a 10.900 HUF-t. Tehát csak most, csak nekünk a 35.000 HUF az első hónap. Amikor először jártam ott, elkövettem azt a hibát, hogy otthagytam 10.000 HUF-t előleget. Mivel következő nap találtam egy szuper családi konditermet, vissza akartam kérni az előleget. Ekkor a következő kanosszajárás vette kezdetét:

1. Személyes látogatás a klubban, ahol a kedves recepciós kislány széttárta a karját és a főnöknőhoz irányított.

2. A főnöknőt mivel nem lehet utolérni, levelet írtam neki amit személyesen kézbesítettem, kérvén, hogy hívjanak fel.

3. A főnöknő 2 héten keresztül nem jelentkezik. És utána sem, biztos ami biztos alapon.

4. Telefonon keresem a főnöknőt aki mindig leráz és az ír tulajdonoshoz, Dave-hez irányít. Akivel természetesen csak angolul lehet tárgyalni és aki jelenleg Írországi otthonában tartózkodik.

5. Hosszas egyezkedések után, sikerül személyesen elérnem Dave-t, a Nagy Lajos kir. úti Curves ír tulajdonosát/boltvezetőjét, (végre ellátogat hazánkban) aki elmondja, hogy túl későn adtam le a kérelmem, ezért "impossible to refund" (lehetetlen a pénzvisszatérítés). Azzal érveltem, hogy angliai babysitterkedésem idején volt szerencsém az LA Fitnessben dolgozni és ott bevett gyakorlat a pénzvisszatérítés, nem beszélve arról, hogy :

- heteken keresztül lehetetlen volt utolérnem őt, ezért nem szóltam előbb

- ha nem beszélek felsőfokon angolul, ez a mostani beszélgetésünk sem jön létre

- rajta kívül senkinek sincs jogköre dönteni a klubban, ezért nem tudtam érdemben eljárni

- semmiféle szolgáltatást nem kaptam még a Curves klubbtól

- elhiszem, hogy jogilag NINCS IGAZAM, de mivel neki semmiféle extra költséget nem jelentettem, legalább az előleg egy részét vissza kéne kapnom

Felajánlottam, hogy tartson meg 5000 HUF-t és adja vissza a többit. Erről hallani sem akart. Erről ennyit. Remélem ti okosabbak lesztek nálam.

De álljon itt akkor egy másik tapasztalás az élet ösvényeiről. Megismerkedtem, egy lánnyal akinek van egy álma. Az, hogy lehet más a világ. Azt hiszi, hogy van értelme ennek : www.lmv.hu  Ő egy mosódió vásárlóm, ugyanis közben forgalmazni kezdtem a barátaim körében a mosódió héjat, mint környezetbarát tisztítószert. Nos ez a mosódió hozott össze evvel a lánnyal, aki egy olyan országban szeretne élni, ahol nem épül pláza minden talpalatnyi zöldön, nem a média rágja a szánkba, hogy melyik műanyag étel a jobb és ahol létezik tisztességes kereskedelem, nem csak vevő-butító, parasztvakító franchise plasztik.

Úgyhogy most az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Mert a mosódió egy újabb hasznos tulajdonságát ismertem meg, tisztességes emberekkel hoz össze általa a sors.

Hai Klenai Athenai - vagyis Athéni barátom, a mosódió segítsen utadon!

Címkék: piac környezetbarát mosódió tisztítószer héj parasztvakító

Mosódió mosópor és őszi lombhullás

2008.11.03. 19:55 | huzatopad | Szólj hozzá!

Ennek a post-nak az is lehetne a címe, hogy Mosó Masa Mosodája. De akkor már inkább Ablakzsiráf. De mivel ennek semmi köze a témánkhoz, folytatom a mosódióval.

Felvet egy problémát a mosódiós mosás: kicsit nehézkes kiszárítani a csonthéjas dió kabátkáját. Mert ha nem szárítod ugyanis meglehetősen kellemetlen szaga lesz. Illetve illattal nem tudom illetni.

Megoldást a cica-imádó barátnőm hozta. Nem is tudtam róla, hogy elsőrangú termékfejlesztő mérnök. De pedig!!! Fogott szépen egy teljes zsáknyi mosódió héjat, és anyukája NDK darálóján - a levehető ajtóson! - ledarálta a dióhéjat. Az ílyetén kapott mixtúra, daratúra akár a mosópor, használható a mosópor helyett - egyszerűen a mosópor tartójába téve. De használható mosogatáshoz is. Szinte csak kávéba, cukor helyett nem...

Úgyhogy innentől cica-imádó barátnőm bevonult a történelembe, evvel a zseniális ötlettel.

 

 

 

Címkék: mosódió mosópor

Biopiac a MOM-nál

2008.10.26. 12:52 | huzatopad | Szólj hozzá!

Biztos sokan tudják, számomra az újdonság varázsával hatott, hogy a MOM-nál egy fantasztikus kis biopiac üzemel már évek óta.

Körbenéztünk a hétvégén és le voltam nyűgözve  a kínálaton. A legklasszabb stand, a homoktövis kivonatos volt. Egy tündéri kereskedőcsalád, finom kóstolók homoktövis lekvárból és üdítőkből. Végül a sűrítmény mellett tettem le a voksom. Ennek az ára elképesztő. Fél liter 1500 Ft kiskereskedelmi áron. Hatása az aloe-hoz hasonló. Erős antioxidáns és sejtregeneráló, tele vitaminokkal, ehhez képest kifejezetten olcsó.

Mosódió ügyben is körbenéztem és meglepő módon nem találtam csak feldolgozott formában. Két termszetes, vegyszermentes tisztítószereket ajánló árust is találtam, főleg német készítményeket árultak. Úgy látszik, hogy  a mosódió ezidáig nem tett szert osztatlan népszerűségre.

 

Vitathatatlanul nagy sikere volt a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyereknek és más pékészeti finomságoknak. Három ilyet is találtam kint. Sajnos itt nem számíthat az ember lánya kóstolóra, mert a nagy kereslet amúgy is megszabadítja őket a portékáitól. Ők az abszolút nyertesek.

Újdonság, amit megismertem a keserű uborka. Ebből tea készül  és holnap erről és a homoktövisről olvashatsz többet...

Címkék: piac bio aloe homoktövis mosódió

Mosódió sampon

2008.10.21. 15:03 | huzatopad | Szólj hozzá!

Állítólag a mosódióból lehet főzni sampont. Állítólag. Nem fűztem sok reményt a dologhoz, mert ha valamire akkor a samponomra igényes vagyok. Lévén fodrász... Én, lenni. Ezért nem is magamon próbáltam ki ... Hahahaha...

Most azt hiszitek, hogy viccelek, de tényleg nem magamon próbáltam ki, hanem egyik családtagomon, aki szegény csúnya pikkelysömörben szenved, sokszor a fejbőre is nagyon érzékeny. Nem mindig. Eddig használta sima Ilcsi készítményeket és valahogy azokkal elvolt, meg a Faith In Nature-t mostanában, de nem volt oda érte. Arra gondoltam, hogy ő a legalkalmasabb arra, hogy tesztalany legyen. Ezért múlt hét pénteken meg is mostam a haját előírásszerűen. Mosódió főzettel. Ez olyan volt, ahogyan a brossúrában meg volt írva.

1. Főztem 10 darab diót egy liter vízben.

2. 10 perc múlva elzártam.

3. Lehűtöttem, szobahőmérsékletűre.

4. Fogtam és ráöntöttem a fejére és normálisan megmostam a haját.

Elvileg ez jó is lett volna, de nem kicsit alacsony lett a koncentrációja. Hogy szabatosan fogalmazzak és f..m ki volt, hogy szabadosan, mert így jó lejárattam magam a mosódió samponommal. Ekkor az a mentőötlet jutott eszembe, hogy sima meleg vízbe egy üvegbe tettem néhány szem mosódiót és alig 1 dl melegvizet öntöttem rá. Jól összeráztam és még habzott is egy kicsit. Na amikor ezt használtuk immár samponnak, akkor az TÖK JÓ volt.

Tiszta lett a haja, az még csak egy dolog. De sokkal később kezdett el korpásodni, mint normálisan. Kb. dupla annyi ideig bírta...

Mosódió rulez...

Címkék: sampon mosódió pikkelysömör

Mosódió, hol mennyiért?

2008.10.17. 01:13 | huzatopad | 3 komment

 

A mosódiót kitárgyaltuk, abban vagyok még egy kicsit tanácstalan, hogy mennyiért éri meg megvenni. Mindenképpen olcsóbb, mint az Omo vagy a Persil, sőt a Madarasteszkóban kapható kemikáliáknál is jobban jövök ki, ha igazak a számításaim. 

 Az eddigi szajrét, egy kilós kiszerelésben, egy bioboltban vásároltam 6900 Ft-ért. Mikor hazajöttem vásárlókörutamról, akkor néztem körül a neten és láttam, hogy sok helyen már 6500-ért is be lehet szerezni.

 

Folytatom tovább a kutatást, hátha felllelek egy még ennél is olcsóbb beszerzési forrást a témában.

 

Ami az öblítőszert illeti, arra jutottam, hogy tényleg jobb illóolajat használni, mint drágáért megvenni az allergiát gerjesztő jószagú-cuccokat. Legutoljára borsmenta illóolajjal mostam és bevált.

 

Címkék: mosódió illóolaj biobolt

Újabb mosódió praktikák

2008.10.15. 15:46 | huzatopad | Szólj hozzá!

Ma zord meleg van. Rendesen trópusi időjárás dacára október közepének - ami külön kedvez az  allergiásoknak... Na mind1.

Ma két okosságot tanultam meg, az egyik mosódió a másik sütőtök okosság.

Az úgy volt, hogy a tegnapi post után valaki írt, hogy megvédje a Nu Skin-t. (Asszem így írják...) Mondtam, hogy nem kell megvédenie, semmi bajom vele, csak nem mozgat meg. Skypen megciberismerkedtünk még tegnap és résztvettem egy 45 perces online fejtágításon. Az én hibám elismerem, nem vádolom a hölgyet, de itt ezennel apró és kevéssé látogatott blogom elején kinyílvánítanám szabad akaratom, miszerint nem szeretnék MLMek prédája lenni.

Ezzel szemben, hálásan köszönöm, hogy bydöwéy három dolgot is megtanultam a tegnapi afférből.

1. Az allergia nem csak egy elszigetelt probléma, ami rám és az anyósomra redukálódik.

2. A sütőtök olyan mennyiségben és minőségben tartalmaz C-vitamint, E-vitamint és antioxidánsokat (ja meg karotint) hogy elsőrendű vértisztító és antiallergén cucc. Jobb, mint bármi. Úgyhogy be is tettem a sütőbe egyet.

3. A mosódió hatékonyságát, mosóerejét meg lehet sokszorozni, ha a kis pamutzsákra rátaposok és a mosódió héjakat irdatlanul és könyörtelenül összezúzom. Ezt ki is próbáltam.

 

Nyitott vagyok bármilyen ötletre a mosódió felhasználását illetően - kivéve, ha valaki mondjuk mosódió mlm-be akar beszervezni - az felejcsen el, de viharos hirtelenséggel.

 

Címkék: sütőtök mosódió karotin

Mosódió fórum

2008.10.14. 17:55 | huzatopad | Szólj hozzá!

Gondoltam, hogy körbenézek a fórumokon mosódió ügyben és egy lehalászom a kommunális think-tank legjavát. Igazándiból azt hittem, hogy kuriózum lesz a bio fórumok frontján és szinte senki sem ismeri majd. HÁT TÉVEDTEM!

8 - AZAZ NYOLC különféle mosódió fórumot találtam. Mosódió, A mosódió használata, Mosódióhéj - ismeritek csajok.... stb. Nem is rossz. Mindet átböngésztem az elejétől a végéig is itt a legjobb amit találtam.

Amellett, hogy lehet mosni stb. a mosódió héjával, egy marha jó ötletet olvastam amit azonnal ki is próbáltam. Állítólag a mosódió lévében áztatott gyümölcs vagy zöldség 95%-ban mentes lesz a vegyszerektől és permetszerektől. Számszakilag nem tudom igazolni, de nekem nagyon felkeltette a kíváncsiságom a dolog, mert nem mindig sikerül bio zöldséget, gyümölcsöt beszerezni és az allergiám azonnal felerősödik, amint a normál gyümölcsöt megeszem. Onnan tudom, hogy rossz a permetszeres alma, hogy viszket tőle a szájpadlásom és az allergiám felerősödik. Egy természetgyógyász vizsgált után derült ki, hogy az átlagnál sokkal érzékenyebb a szervezetem a vegyi anyagokra.

Kipróbáltam a mosódió forrázatot, lemostam benne a gyümölcsöket és  a sárgarépát. Először pár szem mosódiót forraltam vízben, majd kihűtöttem és pár percre beledobtam az almát, répát majd jól ledörzsöltem. MAGIC!!! Az almaillat felerősödött, csodák csodája. Ha vízzel mosom le ez nincs. Tök érdekes volt. Kicsit macerás viszont, hogy főzni kell a mosódió héjat, nem hiszem, hogy erre mindig lenne időm, de ha belegondolok, hogy mennyit spórolok rajta, hogy nem kell bio zöldséget vennem és mégis alig-vecceres a kaja... Másik járulékos nyereség, az illat mellett, hogy nem volt allergiás reakcióm a cucctól.

Rohanok, a héten jelentkezem...

Címkék: allergia mosódió permetszer

Kereszteshadjárat a mosódió zászlaja alatt

2008.10.13. 21:52 | huzatopad | Szólj hozzá!

Nincs kifejezés arra, mennyire, kib..ul utálom a parlagfüvet és az allergiaszezont. Próbáltam már mindent, hogy valahogy kibekkeljem, kezdve a passzív rezisztencia fogásaival - pl japán náthamaszk és ózonizátor a lakásba - egészen a reflexológia és vitamin bombák védőbástyái alatt való oltalom keresésig.

Tökre semmi sem segített, csak ha elutaztunk, de nehéz lenne on-line fodrásznak lennem, mondjuk Horvátországból dauerolni  online.

Hadjáratom magába foglalta  a lakótelepen kezdeményezett offenzívát is, amikor néhány szomszédomat próbáltam meggyőzni arról, hogy nemes cselekedet lenne közösségi munkaként egyénileg kigyomlálni a francba a nyüves parlagfüvet. Persze nekik nincs allergiájuk és nem mondhatni semennyire sem érdekelte őket a nyomorom.

Ekkor jött a természetgyógyász, kineziológus, homeopata és Bach virág terapeuta. A homeopata még ért is valamit, de körülbelül még mindig klinikai esetként kategorizálódtam volna. (Hozzá kell tennem, hogy hozzátartozók felderítésére elsőrangú ez a betegség, mert valami miatt, amit eddig nem sikerült megértenem, hangos röhögésben törnek ki, amikor az ember tüsszögés és orrfújást próbál együtt lemenedzselni.) Ez gondolom egyfajta perverz élvezet szenvedő homo sapiens láttán és minden bizonnyal elégtételt fogok venni majd, valahol a jövőben... Vagy nem tom.

Amikor már nem volt mit kipróbálni, akkor jött a nyev-véjv, hogy legyen bio a háztartásunk, mert már lúgosítottam meg minden istenharagja és bennem eccerűen nem lehet a hiba. Mondta a radiesztéziás kolléganőm is, hogy az ágyam is jó helyen van és ezért nem tom mi van de ez már k...ra nem érdekelt, mert ez az egész Dante poklához vált hasonlatossá, ettem zöld lucernát, meg inhaláltam stb. - pokol - és még fizettem is érte. A pokol bugyraiban legalább ingyen lehet szenvedni, és nem szükséges 20-30 rugót leperkálnom a nyomoromért. Na köv. lépés, a bioháztartás. Kezdtem a Nu Skinnel, hogy mindent le-bio-sítsak, de ez k.... drága. Nekem óccsóbb megoldás kell, így találtam a mosódiót. Vettem egy nagy zsákkal és a férjem száműzte az erkélyre - ami az esős évszak beálltáig oké. És annyit megengedett, hogy elkezdjem csökkenteni a kemikáliákat - a saját ruhámat mossam vele. Se az övét, se a gyerekét nem moshatom. Egyenlőre a kereszteshadjárat a mosódió-elfogadtatásért jobban hasonlít egy ókori történethez, bizonyos Trója nevű kócerájban, ahol az ellenség jól betolta az elkendőzött szajrét a másik ellenség otthonába. Vagy valami ilyesmi. Lényeg a lényeg, hogy MOSÓDIÓ BETETTE  A LÁBÁT és innentől már csak nekem kell helyesen lobbizni, hogy elfogadják szegénykét.

Címkék: bio allergia mosódió